Lilla Morshyttan - ett hembygdsprojekt.

År 2009 startade jag den hemsida du just nu ser på din skärm. Avsikten var att berätta om bygget av min modelljärnväg ”Morshyttan-Rossberga 1959”. Under de år som gått sedan hemsidan sjösattes har en del text blivit inaktuell. Mycket har också tillkommit på anläggningen som inte redovisats här. Därför har jag nu, i mars 2020, bestämt mig för att ta nya tag och föra fram hemsidan till nutid.

Bakgrunden till bygget av anläggningen är givetvis densamma nu som 2009. Gamla läsare kommer därför säkert att känna igen en hel del i den inledande beskrivningen. Den, och mycket annat, hittar man i menyspalten här till vänster. En del avdelningar är dock rejält upphottade eller helt nya, och bildgalleriet har fått en välbehövlig ansiktslyftning.

Beskrivningen av mitt Märklinbygge på den här sajten är mycket översiktligt. Den som vill ha mera kött på benen kan läsa boken ”Min väg till Morshyttan”. Jag har också skrivit artiklar och gjort en del filmer om modelljärnvägsbygge. Dessutom redovisar jag det fortlöpande arbetet på anläggningen i en blogg. Hänvisningar till detta finns under de rubriker där jag tycker de hör hemma.

 

Välkomna till Morshyttan-Rossberga, 1959

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.01 | 19:36

Skrev men programmet släckte allt. Men bara superlativer. Och ville byta ngt ord om Salerno-0lyckan. Hör av mig vid tillfälle. Bästa hälsningar Peter

...
15.01 | 18:03

Klart att du är förlåten, Lars Eric. Och nu har du ju äntligen "skådat ljuset".

...
15.01 | 17:32

Tack Sture för den här sidan!!!! Och alla andra sidor om Morshyttan – Rossberga som jag aldrig hittat eller tittat på förut. Lite skämmigt kanske, men f-låt

...
11.01 | 17:03

Hej, Wolfgang!
Här har jag köpt mina frigolitskärare: http://butik.signalsidan.se/142-cellplast-skarare
Lycka till!
/Sture

...
Du gillar den här sidan