Lilla Morshyttan - ett hembygdsprojekt.

År 2009 startade jag den hemsida du just nu ser på din skärm. Avsikten var att berätta om bygget av min modelljärnväg ”Morshyttan-Rossberga 1959”. Under de år som gått sedan hemsidan sjösattes har en del text blivit inaktuell. Mycket har också tillkommit på anläggningen som inte redovisats här. Därför har jag nu, i mars 2020, bestämt mig för att ta nya tag och föra fram hemsidan till nutid.

Bakgrunden till bygget av anläggningen är givetvis densamma nu som 2009. Gamla läsare kommer därför säkert att känna igen en hel del i den inledande beskrivningen. Den, och mycket annat, hittar man i menyspalten här till vänster. En del avdelningar är dock rejält upphottade eller helt nya, och bildgalleriet har fått en välbehövlig ansiktslyftning.

Beskrivningen av mitt Märklinbygge på den här sajten är mycket översiktligt. Den som vill ha mera kött på benen kan läsa boken ”Min väg till Morshyttan”. Jag har också skrivit artiklar och gjort en del filmer om modelljärnvägsbygge. Dessutom redovisar jag det fortlöpande arbetet på anläggningen i en blogg. Hänvisningar till detta finns under de rubriker där jag tycker de hör hemma.

 

Välkomna till Morshyttan-Rossberga, 1959

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.09 | 17:45

Torbjörn, tror du att i det går att se modellen i dessa Coronatider?

...
21.05 | 08:23

Det är en Fiat 508C, en modell som tillverkades 37 - 39. Modellen ersattes av Fiat 1100 som tillverkades 37 -53 med mindre ändringar. Även Simca 8 var liknande.

...
19.05 | 20:15

Hej Sture
Jag och min kompis sitter och kollar på dina bilder, vi har kommit fram till att det är förmodligen en FIAT 500 TOPOLINO.
Sivert/Sven-Erik

...
26.04 | 22:20

När jag var ung grabb på 50-talet fick jag också veva upp och ner bommarna vid Gustafs station. Ivar Jansson som var stins och hyrde lillstugan i Bullerbacken.

...
Du gillar den här sidan