Inledande idéer

Visioner

När så min lokal var klar, hur skulle jag då använda utrymmet? Här började jag tänka i termerna ”lång sikt” och ”kort sikt”.

På lång sikt tänkte jag mig en anläggning runt väggarna med en utskjutande halvö.

I min vision skulle också alla väggar förses med en bakgrundsmålning så att man skulle få intrycket att man står mitt i en modellvärld åt vilket håll man än tittar.

I böcker och tidningsartiklar hade jag tagit del av många uppmaningar från erfarna byggare att inte satsa för stort från början. Risken kan då vara att man kroknar och ger upp eftersom man aldrig ser någonting färdigt utan hela tiden befinner sig på en rörig arbetsplats. Jag beslöt därför att på kort sikt satsa på att bygga landskap vid en av långväggarna och tills vidare bara ha en enkel hyllbana runt övriga väggar.

Förebilden vid den första väggen skulle vara sträckan från Morshyttans station till mitt barndomshem.

Jag skulle givetvis fortsätta att köra Märklin, strunta i den moderna digitala tekniken och i stället förverkliga mina analoga drömmar från 1959.

Tidsepoken skulle vara sommaren 1959. Då var det ständig sol, FN:s generalsekreterare hette Dag Hammarsköld och världens bästa tenor hette Jussi Björling och var från Borlänge. Natten till den 27 juni var de flesta svenskar vakna och hörde utsändningen från New York där Ingemar Johansson besegrade Floyd Patterson och blev världsmästare i tungviktsboxning. Nu var Sverige verkligen på topp! För att ytterligare nagla fast epoken beslöt jag därför att det som utspelar sig på min anläggning föreställer just förmiddagen den 27 juni 1959.

En del av mina visioner kom så småningom att revideras, men mera om detta senare.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.03 | 12:49

Tack för att du uppskattar mina filmer, Mange, men tyvärr är det inga nya på gång. Nu är det husbygge som gäller!

...
28.03 | 10:11

Nu skulle de va mysigt med några mer filmer om o med din fina anläggning

...
15.03 | 01:17

Min första bil var en 1960 Simca Vedette. Under huven gömde sej en flathead V8a med 84 franska hästkrafter. Törstig? å ja. Fyll på olja och kolla bensinen.

...
24.01 | 19:36

Skrev men programmet släckte allt. Men bara superlativer. Och ville byta ngt ord om Salerno-0lyckan. Hör av mig vid tillfälle. Bästa hälsningar Peter

...
Du gillar den här sidan