Stures gästbok

Kära modellbyggarvän, jag blir glad om du skriver en hälsning i min gästbok. Kom gärna med förslag till förbättringar både vad gäller modellbyggandet och hemsidan. Tackar på förhand.

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Karin, den 27. mar, 2012
Hej Sture,

Jag har en fråga till dig på min blogg. Och så har jag gjort en liten presentation av din järnväg Morshyttan - Rossberga. Titta in på bloggen: www.karinenglund.com
E-post:
Skrivet av Per Arne Åberg, den 3. mar, 2012
Väldigt roligt att läsa dina Rossbergaminnen Sture! Det väcker många minnen också hos en f d Morshyttekille.

Jag började i småskolan 1950 och minns bland annat hur alla elever utom jag och Astrid Mattsson fick scharlakansfeber samtidigt. I nära två veckor var vi dom enda eleverna hos fröken Helga och tant Hanna.
Senare, när alla var tillbaka igen, fick Astrid och jag scharlakansfeber samtidigt och skickades till epedemisjukhuset i Hedemora på isolering i två veckor. det var en lång tid för en sjuåring.

Storskolan och Sven Olaussons hårda nypor fick jag erfara vid ett tillfälle. Vi hade extra träslöjd en eftermiddag inför examen i femte klass (klassfotot är alltså troligen från hösten 54). Vi killar hade mackor och mjölk med oss och satt på trappan till skolan och åt innan slöjden. Plötsligt föll min ryggsäck ned för trappan och jag utbrast 'jävlar'. Jag hann inte ens avsluta utropet förrän jag fick en ordentlig örfil. Olausson hade, mig ovetande, stått bakom mig och reagerade blixtsnabbt.

Att det var Arne Åberg (min far) som kom med fotbollen till mellanskolan i Hede. var nog inte bara en tillfällighet. Min far var mycket fotbollsintresserad och hade också en gång i tiden själv varit en duktig fotbollsspelare. Bland annat har det berättats hur han med hjälp av en likasinnad fanjunkare fick ägna i stort sett hela sin militärtjänst åt att spela fotboll i Sollefteå GIF. Min svärfar, bördig just från Sollefteå, har långt senare erinrat sig den store fotbollsstjärnan som gjorde succe under en säsong i staden.
E-post:
Skrivet av Tomas Berglund, den 29. feb, 2012
Otroligt vackra modeller.
Fastnade för den av Daglönargatan, då jag växte upp i den fastigheten på 60-talet.
E-post:
Skrivet av Peter Folkesson, den 21. feb, 2012
Hej.
Har tittat på din film om ditt fantastiska modellbygge.
Det var det finaste modellbygge jag någosin skådat.Trodde nästan inte mina ögon hur naturtroget det var.
Som grädden på moset berättade du om din hembyggd som var enastående intressant.
Både namn och olika episoder kring ditt fantastiska bygge.
Byggde själv en tågbana till min son för 40 år sedan.Den har nu stått och dammat men tänkte sätta igång och göra den i ordning.
Synd bara att jag köpte M skenor för dom ser inte lika naturtrogna ut.
Köpte även på mig mera räls av samma typ för några år sedan.
Köpte även en hel del hus, lok och vagnar med, så jag har en hel del att bygga av.
Husen som du har tillverkat kan man inte köpa i affären för dom har en helt annan klass.
Det var nästan så jag tappade sugen när jag fick se ditt fina mästerverk.
Är nog inte många som kan bygga så fint.
Hur som helst tänker jag försöka bygga färdigt min tågbana så gott det går.
Har tittat på filmen flera gånger när du pratar om hembygden och blir helt tagen av dina berättelser.
mvh/Peter
E-post:
Skrivet av Sture Bylén, den 27. jan, 2012
Kul att du hör av dig, Mats!
Mitt berättande om Morshyttan-Rossberga 1959 går numera att läsa här: http://www.motessparet.se/viewtopic.php?f=41&t=15
Hälsningar
Sture
Skrivet av Mats Lundström, den 26. jan, 2012
Hej Sture!
Jag saknar dina och "forumbrödernas" inlägg på ett bekant MJ-forum. Från att ha skrivit så flitigt att man knappt hann med att läsa, är det nu alldeles tyst! Jag ser fram emot att följa era diskussioner och musikaliska påhopp m.m. Själv har jag inte skrivit något då jag inte har något hemmabygge på gång. Din hemsida är givetvis mycket intressant, men ersätter inte dina och forumbrödernas tips och tokerier mellan varandra. Fortsätter ni någon annanstans?
Mats i BMJK, Borlänge
E-post:
Skrivet av Tommy (SWJ), den 13. jan, 2012
Hej Sture!
Då var det dags igen för en guidad rundtur på din fantastiska modell. Jag kan knappt bärga mig till dess att den vackra mj-replika av Morshyttans stationsbyggnad som du just nu knåpar på blir klar och placeras ut i sin rätta miljö. Nåväl, nu far vi en vända till runt din bana för att både få se och höra all grannlåt som strömmar fram från Morshyttevideostudion.
Tommy
E-post:
Skrivet av Inka Östmark, den 11. jan, 2012
Hej, Sture!
Vi är alldeles i startfasen av den underbara märklinvärlden. Nu tänkte jag bygga lite hus. Eftersom du är helt suverän på att bygga hus vill jag ställa en fråga: Vilka material använder du att göra taken av? De med takpannor? Har du gjort människorna själv också? Kan jag göra dem i lera och bränna? Jag ska nog klara det då jag gått både konstskola, är illustratör, möbelmålare och renoverare samt grafisk utbildning har jag med.
Jag blir så imponerad av dig och dina otroliga kunskaper och konstnärlighet. Ser ut som du använt dig av tegelstenar till vissa hus. Har jag rätt?
Många frågor blev det och jag blir naturligtvis mycket tacksam om du orkar svara.

Vänligen Inka
E-post:
Webbsida:
Skrivet av Sture, den 11. jan, 2012
Det är alltid roligt med beröm. Extra roligt när det kommer från min gamle forumkamrat Bjarne som är en av landets bäst modellbyggare. Titta på hans hemsida, det ÄR faktiskt modeller.
Skrivet av Bjarne, den 11. jan, 2012
Tjenare, Sture!

Kikar in här ibland för att titta på dina fenomenala kåkar. Man har ju sett dem förut men jag återvänder gärna hit. I helskärmsläge upptäcker man nya roliga och välbyggda detaljer varje gång. Grinar också gott ("grina" betyder skratta på skånska) när jag ser din nuna i dioramorna! No offense!

Bästa hälsningar från det soliga södern (nåja)
Skrivet av Tommy, den 4. jan, 2012
Då var jag här igen. Det skall bli trevligt att botanisera och ta del av din trevliga anläggning ånyo.
Tommy
E-post:
Skrivet av Sture Bylén, den 22. dec, 2011
Min kamrat Mölle-Mats, i föregående inlägg, har med sitt generösa sinnelag och sina glada glada infall varit en stor inspirationskälla för mig i mitt byggande av Morshyttan-Rossberga 1959.
Stort tack, Mats!
Skrivet av Mölle-Mats Eriksson, den 22. dec, 2011
Fantastiskt fina bilder från din underbara anläggning med förebild i Rumpmasland! Och att till på köpet få den stora äran av att finnas avbildad i persongalleriet - i dubbel upplaga til på köpet ... :-)

Ser fram emot att följa projektets fortsättning då frigolitattrapperna byts ut mot dina fina modellhus, då kommer det hela att bli helt kanon!
E-post:
Skrivet av Niclas Andersson, den 12. nov, 2011
Hej Sture!
Mycket fina jobb!
Jag undrar om man kan få tips på kurser mm i modellbyggnadtion.
E-post:
Skrivet av Benny Viklund, den 26. okt, 2011
Hej Sture!
Jag är en gammal elev som är inne på liiiite samma saker som du är fast på lantbrukssidan. Fast hobbyn som helhet med modeller är trollbindande oavsett skala och avart! Jag bygger/bygger om lantbruksmodeller, i skala 1/32 men vurmar för hobbyn som helhet.
Det är kul och se att så många människor från södra Dalarna har liknanden intressen för miniatyrvärldar, vi börjar på och bli ett gediget gäng.
Det är otroligt fina byggen du gör och vilken materialkänsla, man kan sitta i timmar och bara titta på alla detaljer! Sen har du en väldigt bra och tittarvänlig hemsida, så det är riktigt, riktigt roligt att se!! /mvh Benny
E-post:
Webbsida:

Senaste kommentarer

21.05 | 08:23

Det är en Fiat 508C, en modell som tillverkades 37 - 39. Modellen ersattes av Fiat 1100 som tillverkades 37 -53 med mindre ändringar. Även Simca 8 var liknande.

...
19.05 | 20:15

Hej Sture
Jag och min kompis sitter och kollar på dina bilder, vi har kommit fram till att det är förmodligen en FIAT 500 TOPOLINO.
Sivert/Sven-Erik

...
26.04 | 22:20

När jag var ung grabb på 50-talet fick jag också veva upp och ner bommarna vid Gustafs station. Ivar Jansson som var stins och hyrde lillstugan i Bullerbacken.

...
07.04 | 08:40

Blir väl att du får dit "Dödsryttaren" på anläggningen.

...