Stures gästbok

Kära modellbyggarvän, jag blir glad om du skriver en hälsning i min gästbok. Kom gärna med förslag till förbättringar både vad gäller modellbyggandet och hemsidan. Tackar på förhand.

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Sture, den 11. jan, 2012
Det är alltid roligt med beröm. Extra roligt när det kommer från min gamle forumkamrat Bjarne som är en av landets bäst modellbyggare. Titta på hans hemsida, det ÄR faktiskt modeller.
Skrivet av Bjarne, den 11. jan, 2012
Tjenare, Sture!

Kikar in här ibland för att titta på dina fenomenala kåkar. Man har ju sett dem förut men jag återvänder gärna hit. I helskärmsläge upptäcker man nya roliga och välbyggda detaljer varje gång. Grinar också gott ("grina" betyder skratta på skånska) när jag ser din nuna i dioramorna! No offense!

Bästa hälsningar från det soliga södern (nåja)
Skrivet av Tommy, den 4. jan, 2012
Då var jag här igen. Det skall bli trevligt att botanisera och ta del av din trevliga anläggning ånyo.
Tommy
E-post:
Skrivet av Sture Bylén, den 22. dec, 2011
Min kamrat Mölle-Mats, i föregående inlägg, har med sitt generösa sinnelag och sina glada glada infall varit en stor inspirationskälla för mig i mitt byggande av Morshyttan-Rossberga 1959.
Stort tack, Mats!
Skrivet av Mölle-Mats Eriksson, den 22. dec, 2011
Fantastiskt fina bilder från din underbara anläggning med förebild i Rumpmasland! Och att till på köpet få den stora äran av att finnas avbildad i persongalleriet - i dubbel upplaga til på köpet ... :-)

Ser fram emot att följa projektets fortsättning då frigolitattrapperna byts ut mot dina fina modellhus, då kommer det hela att bli helt kanon!
E-post:
Skrivet av Niclas Andersson, den 12. nov, 2011
Hej Sture!
Mycket fina jobb!
Jag undrar om man kan få tips på kurser mm i modellbyggnadtion.
E-post:
Skrivet av Benny Viklund, den 26. okt, 2011
Hej Sture!
Jag är en gammal elev som är inne på liiiite samma saker som du är fast på lantbrukssidan. Fast hobbyn som helhet med modeller är trollbindande oavsett skala och avart! Jag bygger/bygger om lantbruksmodeller, i skala 1/32 men vurmar för hobbyn som helhet.
Det är kul och se att så många människor från södra Dalarna har liknanden intressen för miniatyrvärldar, vi börjar på och bli ett gediget gäng.
Det är otroligt fina byggen du gör och vilken materialkänsla, man kan sitta i timmar och bara titta på alla detaljer! Sen har du en väldigt bra och tittarvänlig hemsida, så det är riktigt, riktigt roligt att se!! /mvh Benny
E-post:
Webbsida:
Skrivet av Nils-Olof Petersson, den 15. okt, 2011
Hej och tack för en trevlig hemsida med många bra tips.
Speciellt märkligt var det att titta på Rossbergabilderna, då jag hittade min farbror Sven Olausson på skolfotot 2009
E-post:
Skrivet av David Hellstrand, den 14. apr, 2011
Hej!
Såg ditt öppenhusklipp på youtube och vidare till din hemsida.
Härliga miljöer och hus du bygger och och man glad av att se en så duktig modellbyggare.
Hälsningar
David
E-post:
Webbsida:
Skrivet av hans hedlund, den 16. feb, 2011
Hej! Ni pratade om Prol, även jag gick på yrkesskolan i hammarby 60-63. Och på lördagar så tvättades alla maskiner med lacknafta och oljades in. Sen golvet som prolades, det bruna (sågspån och lacknafta) . Inget damm och golvet av trä blev jättefint. Där fick jag min utbildning till instrumentmakare, ej musikinstrument som alla tycks tro utan finmekanik. Fina tider var det. häls hans hedlund
E-post:
Skrivet av hans hedlund, den 16. feb, 2011
Hej! Ni pratade om Prol, även jag gick på yrkesskolan i hammarby 60-63. Och på lördagar så tvättades alla maskiner med lacknafta och oljades in. Sen golvet som prolades, det bruna (sågspån och lacknafta) . Inget damm och golvet av trä blev jättefint. Där fick jag min utbildning till instrumentmakare, ej musikinstrument som alla tycks tro utan finmekanik. Fina tider var det. häls hans hedlund
E-post:
Skrivet av Mölle-Mats Eriksson, den 3. jan, 2011
Här borde jag förstås ha skrivit redan för läääänge sedan. Underbart att i bild kunna se dessa modeller av svunna men även samtida bestående miljöer från den gamla hembygden i rumpan av Dalom.

Nu hade jag ju även förmånen att träffa upphovsmannen och bese alltsammans "away from keyboard" i samband med Kulturnatten i Hedemora i augusti 2010, och det var verkligen en extra krydda att se sig själv i modell bli haffad av lagens långa arm för det fruktansvärda brottet förargelseväckande saxofonspel! ;-)

Och stort tack för allt broderligt gnabbande med stor portion humor och mycket värme på Stinsens Forum genom åren, detta bereder mig mycket stort nöje!

Ser fram emot att få ta del av fortsättningen på ditt modellbyggar- och forumandevärv, och - nåja - din vurm för dragspelsmusiken också, då!
E-post:
Skrivet av Martin Hellström, den 23. okt, 2010
Hej Sture!
Tack för den intressanta visningen av Dina hus och modelljärnväg i torsdags (2010 10 21). Den historiska anknytningen var mycket givande.

Martin
E-post:
Skrivet av Mats Lundström, den 17. okt, 2010
Hej Sture!

Tack för ett mycket trevligt besök som du bjöd Borlänge modelljärnvägsklubb på! Jättekul att se dina modeller i verkligheten och att få bakgrundshisorian berättad. Jag har följt dina vedermödor på din byggsida och på Stinsenforum, men verkligheten är bättre. Vi hoppas se dig som besökare hos oss i Borlänge snart!

Hälsningar! Mats
E-post:
Skrivet av Rickard Skog, den 23. sep, 2010
Tjena Sture!!

Många talar fortfarande om de molnsystem av rök som spreds ut i klassrummet i 7:an på Samhällskunskapen :)
de var riktigt trevilga och roliga lektioner

Perra Andersson berättade om din hemsida och att du håller modellbyggandet lika varm om hjärtat fortfarande

10år sendan vi var på besök i verkstan
minns att vi fick grymmt goda bullar å saft :)men också en rundtur i de landskap du växt upp i

Jäkligt fina modeller du bygger och har byggt sen dess
kul att se så detaljrika små hus träda fram

Jag kör åxå hällre Merklintåg!

Mvh/Rickard Skog
E-post:

Senaste kommentarer

28.03 | 12:49

Tack för att du uppskattar mina filmer, Mange, men tyvärr är det inga nya på gång. Nu är det husbygge som gäller!

...
28.03 | 10:11

Nu skulle de va mysigt med några mer filmer om o med din fina anläggning

...
15.03 | 01:17

Min första bil var en 1960 Simca Vedette. Under huven gömde sej en flathead V8a med 84 franska hästkrafter. Törstig? å ja. Fyll på olja och kolla bensinen.

...
24.01 | 19:36

Skrev men programmet släckte allt. Men bara superlativer. Och ville byta ngt ord om Salerno-0lyckan. Hör av mig vid tillfälle. Bästa hälsningar Peter

...