Fotoalbum

Här står familjen Bylén utanför sitt hus en sommardag på 50-talet. Den minsta knattingen är jag! Huset står direkt på ett lerigt underlag och åker upp och ner höst och vinter. Skorstensstocken är dock stabil och huset "hänger" på den och ger taknocken ett karaktäristiskt stuk. Att få till detta var egentligen det svåraste på modellen. Eftersom huset fortfarande står kvar kunde jag mäta upp det i detalj och göra en ritning i skala 1/87. Jag har inte kollat men jag tror knappast kommunen har någon ritning på detta gamla torp.

Så här i efterhand kan jag konstatera att jag inte är nöjd med vegetationens färgskala. Detta var innan jag fick upp ögonen för Woodland Scenics utmärkta material. I rummet närmast, i "kammaren" föddes jag en aprildag 1949.

Cykeln typiskt lutad mot väggen....

...och katten typiskt sittande på trappan.

Här är den modell av vårt barndomshem i Rossberga som jag gav min syster i 50-årspresent.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

M | Svar 22.09.2012 16.10

Hej !
Såg ett fint hus t s nära Horndal o googlade, kom så av en slump in på din sida...Åhhh v i l k a f i n a husmodeller mm du gjort!!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.11 | 14:59

Tyvärr har jag slutat att bygga på beställning.
/Sture

...
12.11 | 18:16

Fina modeller! Vad skulle det kosta om du byggde en modell av en arkitektritad villa utanför Göteborg, bostadsyta ca. 160 kvm. souterrängvilla i skala HO.

...
05.11 | 20:31

Tack Sture
Min fru har sin släkt från Horndal pappa hette Carl Erik Ström. kusinerna Kristina och Carin Thorsell. Mitt tåg intresse har gjort att jag hittat hit

...
12.09 | 20:55

Hej!
Om jag vill ångra en begärd tagg, hur gör jag då? Jag råkade av misstag tagga mig själv på någon annans bild.. tacksam för svar!

...
Du gillar den här sidan